Onze missie: ‘’Onze klanten zijn niet bezig met het vullen van een vacature, maar zijn een succesvolle (sales)organisatie aan het bouwen’’. Vanuit die gedachte zijn we met het sales traineeship begonnen om samen met onze klanten die belangrijke fundatie te leggen bij de bouw van hun sales organisatie en cultuur.

Het sales traineeship van SalesCapital is een commercieel onboarding programma voor startende sales professionals. Tijdens dit traineeship worden zij begeleid om sneller succesvol te worden in sales  accountmanagement. Het programma duurt een jaar. Gedurende dit jaar worden onze sales trainees bij uw bedrijf gedetacheerd, en krijgen zij diverse trainingen, masterclasses, gastcolleges en opdrachten.

Naast een programma dat bestaat uit de basis principes van succesvol verkopen (gesprekstechnieken, accountmanagement, onderhandelen) komen ook social selling, zelfinzicht en non-verbale communicatie aan bod. Gastcolleges worden gegeven door experts op allerlei gebied (zoals inkoop), maar ook door de directeuren die zelf trainees afnemen in dit programma. U wordt als manager of directeur dus nauw betrokken bij de ontwikkeling van de trainees. Dit uitgebreide en relevante programma legt de verbinding met de dagelijkse praktijk van de sales professional, en zorgt met de juiste begeleiding voor een snellere ontwikkeling. Daarmee realiseren junior sales professionals sneller hun targets. Dit werkt motiverend, en levert sneller resultaat op. Iedere maand geven ze in het kader van zelfstandigheid een terugkoppeling aan hun salesmanager over hun ontwikkeltraject. Na 12 maanden ronden we af met een examenopdracht en een certificaat Sales & Accountmanagement .

Welke bijdrage levert het traineeship aan uw organisatie?

    • Verhoog je aantrekkelijkheid als werkgever: Er is weer veel te kiezen en goede kandidaten zijn kritischer geworden. Dat betekent dat je als werkgever aantrekkelijk moet zijn en blijven. Door een Sales Traineeship aan te bieden laat je zien dat je durft te investeren in nieuwe medewerkers.
    • Je rendement in werving & onboarding: Zeker in sales organisaties is er veel verloop. Goede begeleiding en een realistisch beeld van de functie is daarbij van belang. Managers hebben vaak onvoldoende tijd om junior salesprofessionals te begeleiden, en externe trainingen zijn niet specifiek op deze starters gericht.
    • Het traineeship is ontwikkeld door professionals in sales. De onderwerpen, modules en gastcolleges vormen samen een brede basis die nodig is om succesvol te zijn als sales professional. Naast het programma leren de salestrainees ook veel van elkaar. Met als resultaat een hoger rendement in het eerste jaar, en alle jaren daarna!
    • Met het traineeship creëren we een sales cultuur, die doorwerkt binnen uw eigen organisatie. Het enthousiasme, de opdrachten van de trainees, de betrokkenheid, nieuwe ideeën, eigenaarschap en leergierigheid. Allemaalaspecten waar iedereen, intern en extern, aan blootgesteld wordt door de trainees.  Deze aanpak geeft een nieuwe positieve impuls aan uw (sales)organisatie.

Vraag het hele salestraineeship programma aan via salestrainee@salescapital.nl